Klassieke homeopathie benadert ziekten en klachten op een andere manier dan de reguliere geneeskunde. Klassieke homeopathie richt zich o.a. op de mentale en emotionele gesteldheid van personen. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Bij het uitzoeken van het juiste middel wordt daarom niet alleen naar de lichamelijke klachten gekeken, maar wordt er ook gelet op iemand zijn emoties en denkwijze. Wat maakt iemand mee en hoe reageert hij hierop? 

sepiaHet middel richt zich op de mens, die een klacht heeft en niet op de klacht zelf. Alleen een zorgvuldig en juist uitgekozen middel en gegeven in de juiste potentie bereikt, dat genezing diepgaand en blijvend plaatsvindt.

Ieder lichaam wil gezond zijn. Om dit te kunnen handhaven, hebben we een zelfgenezend vermogen geholpen door een afweersysteem.
Soms kan het lichaam het niet meer op eigen kracht oplossen. Homeopathische middelen ondersteunen hierbij, geven een prikkel aan het zelfgenezend vermogen en helpen het lichaam hiermee weer gezond te worden.
In de homeopathie helpt het juiste, zorgvuldig uitgezochte middel het lichaam zichzelf te herstellen.

HahnemannGrondlegger van de homeopathie is de gerenommeerde Duitse arts en scheikundige Samuel Hahnemann (1755-1843), die naast Duits ook Frans, Engels, Spaans, Italiaans, Latijn, Grieks, Hebreeuws en Arabisch sprak. Hij leefde in een tijd, waarin artsen veel aderlatingen deden en medicijnen gebruikten, waaraan meer mensen overleden dan ervan genazen. Omdat deze methoden hem tegenstonden, verdiende hij voor een groot deel de kost met het vertalen van medische werken. Terwijl hij het werk Materia Medica van William Cullen vertaalde, las hij, dat het gebruik van Kinine effectief was bij de behandeling van malaria ‘omdat het bitter smaakte’. Hahnemann wist dat andere bittere stoffen niet hielpen bij malaria. Hij besloot Kinine bij zichzelf te testen en ontdekte, dat hij malariasymptomen kreeg, toen hij het middel had ingenomen. Dit kon hij verklaren op basis van de stelling van Hippocrates, dat er twee manieren zijn om ziekten te genezen: door gelijkende stoffen en door tegengestelde.
Kinine was dus zo´n gelijkende stof. Later ondervond hij ook, dat door het verdunnen en schudden van stoffen niet alleen de eventuele giftige bijwerking verdween, maar ook dat de geneeskrachtige werking van de stof juist toenam. Dus juist de sterke verdunning geeft meer kracht aan de middelen. Dit proces van verdunnen en schudden wordt potentiëren genoemd.
Homeopathische middelen zijn dan ook veilig voor moeder en kind. Ze zijn onschadelijk voor de ongeboren baby.
 
Hahnemann is niet de ontdekker van homeopathie. Deze geneeswijze was al in de Griekse oudheid bekend. Hahnemann heeft wel alles opgeschreven en verder uitgewerkt; het weer opnieuw onder de aandacht van de mensen gebracht.

 

De middelen zijn uitvoerig getest op personen, niet op dieren. In de homeopathie heet dit ‘proving’. Een groep gezonde mensen neemt een aantal malen een bepaald middel in en krijgt daarop reacties, zowel lichamelijk als mentaal (emotioneel). Deze reacties worden uitgebreid genoteerd. Zieke mensen met dezelfde reacties krijgen dit middel voorgeschreven met als effect, dat de genoemde reacties gaan verdwijnen en de betreffende persoon zich weer beter gaat voelen. Dit is het similia principe. Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie zoals wij die nu kennen, noemde dit effect: similia similibus curentur = het gelijkende met het gelijksoortige genezen. Het similia principe draait gedachten om, het draait ziekte om in gezondheid. Gezonde mensen krijgen ziekteverschijnselen, zieke mensen met dezelfde ziekteverschijnselen worden gezond.

Als basis Hippocampus Kuda 2worden plantaardige grond- stoffen gebruikt, mineralen
of dierlijke producten. Ze hebben een speciale behandeling ondergaan, zoals verdunnen en schudden. Dit heet potentiëren. Hierdoor wordt de werking krachtiger, maar verliest het ook zijn eventuele giftige werking. Klassieke homeopathie is veilig voor moeder en kind en daarmee zeer geschikt om klachten te verhelpen, Zwangerschapdie zich kunnen voordoen tijdens en na de zwangerschap.
Homeopathische middelen kunnen door zwangere vrouwen gebruikt worden, omdat ze onschadelijk zijn voor de ongeboren baby.

Contact

 Klassieke
 Homeopathie
 ADA SPA

 Lid NWP

Mauvelaan 19
2264 AJ Leidschendam
Bereikbaarheid
  

Telefonisch spreekuur voor het maken van afspraken en voor vragen of informatie:
Iedere werkdag, behalve woensdag, tussen 9.30 - 10.00 uur en 13.00 – 13.30 uur.
 

T 070-3205184
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Homeopathie

"In toenemende mate wordt er naast de reguliere geneeskunde een beroep gedaan op alternatieve geneeswijzen. Goede resultaten, tevreden patiënten en de mensvriendelijke behandeling hebben hiertoe bijgedragen."