Homeopathische middelen zijn uitvoerig getest op personen, niet op dieren. In de homeopathie heet dit ‘proving’. Een groep gezonde mensen neemt een aantal malen een bepaald middel in en krijgt daarop reacties, zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel. Deze reacties worden uitgebreid genoteerd. Zieke mensen met dezelfde reacties krijgen dit middel voorgeschreven met als effect, dat de genoemde reacties gaan verdwijnen en de betreffende persoon zich weer beter gaat voelen. Dit is het similia principe. Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie zoals wij die nu kennen, noemde dit effect: similia similibus curentur = het gelijkende met het gelijksoortige genezen. Het similia principe draait gedachten om, het draait ziekte om in gezondheid.
Gezonde mensen krijgen ziekteverschijnselen, zieke mensen met dezelfde ziekteverschijnselen worden gezond. Als basis worden plantaardige grondstoffen gebruikt, mineralen of dierlijke producten. Ze hebben een speciale behandeling ondergaan, zoals verdunnen en schudden. Dit heet potentiëren. Hierdoor wordt de werking krachtiger, maar verliest het ook zijn eventuele giftige werking.

 

Zwangerschap 7 jpgKlassieke homeopathie is veilig voor moeder en kind en daarmee zeer geschikt om klachten te verhelpen, die zich kunnen voordoen tijdens en na de zwangerschap. Homeopathische middelen kunnen door zwangere vrouwen gebruikt worden, omdat ze onschadelijk zijn voor de ongeboren baby.

Contact

 Klassieke
 Homeopathie
 ADA SPA

 Lid NWP

Mauvelaan 19
2264 AJ Leidschendam
Bereikbaarheid
  

Telefonisch spreekuur voor het maken van afspraken en voor vragen of informatie:
Iedere werkdag, behalve woensdag, tussen 9.30 - 10.00 uur en 13.00 – 13.30 uur.
 

T 070-3205184
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Homeopathie

"In toenemende mate wordt er naast de reguliere geneeskunde een beroep gedaan op alternatieve geneeswijzen. Goede resultaten, tevreden patiënten en de mensvriendelijke behandeling hebben hiertoe bijgedragen."